Visie Opleidingsraad: doelen voor 2030

15/2/2023
Afbeelding nieuwsberichten

In 2030 heeft de doorlopende leerlijn van master tot specialist een goede aansluiting met de praktijk’. Dat is één van de vier kerndoelen van de Opleidingsraad.

Judith Ligthart, lid van de Opleidingsraad, licht dit kerndoel toe: “Masterpsychologen moeten gemiddeld zeven jaar wachten voordat ze kunnen starten met de GZ-opleiding. In een goede opleidingsketen zijn inhoud en organisatie optimaal op elkaar afgestemd. Het ontwikkelen van een samenhangend programma met doorlopende leerlijnen helpt daarbij; het bevordert de kwaliteit en efficiency binnen de opleidingsketen en draagt daarmee bij aan de kwaliteit van de zorg.”

De andere drie kerndoelen van de Opleidingsraad zijn: ‘In 2030 zijn de opleidingen broedplaatsen voor innovatie en adaptatie’, ‘In 2030 blijven psychologen zich voortdurend ontwikkelen’ en ‘In 2030 is er via de opleiding een expliciete verbinding tussen wetenschap en praktijk’.

De vier kerndoelen staan beschreven in de nieuwe publieksversie van de visie van de Opleidingsraad, inclusief globaal de weg er naartoe.